Banksparen

Door | 15 november 2016

Je hebt de vrije keuze in Nederland, als je als ZZP’er werkt kun je zelf kiezen of dat je een pensioen gaat nemen, dat je hier iedere maand een bedrag voor gaat betalen of zelf voor opzij zet. Je kunt ook kiezen voor banksparen, dan kun je zelf geld op de rekening zetten en dit wordt dan jouw pensioen. Dit kun je dan ook wel banksparen pensioen noemen. Het is ideaal als je het zelf in de hand hebt, niemand gaat dan over jou beslissen wat je er mee moet doen, ga er daarom zelf eens over nadenken wat je zou willen.

Als je voor een bedrijf werkt, dan wordt er automatisch een bedrag ingehouden dat later gaat dienen als je pensioen, maar er zijn ook werkgevers die je de vrije keuze geven. Je zou dan ook kunnen kiezen voor banksparen pensioen, ga maar eens na wat voor jou het meest voordelige is, op deze manier kom jij er achter wat jij het beste kunt doen. Bij het banksparen kan het wel eens voordelig uitpakken, zeker als de rente goed gaat, dan zet je hier iedere maand een leuk bedrag op en kun je ook iedere maand gaan profiteren van de rente die je krijgt. Kijk daarom eens even naar de mogelijkheden die jij hebt, misschien kun je met de werkgever gaan overleggen als je misschien liever gebruik wilt maken van banksparen pensioen. De werkgever zal vast en zeker open staan voor een gesprek, maar ga ook eens kijken wat de voordelen zijn voor jou, ben je dan goedkoper uit en kun je hier later net zo veel mee als dat het geld naar een pensioenfonds gaat?

Steeds meer mensen maken de keuze voor banksparen pensioen, dit is puur omdat zij de veilige weg kiezen. Er zijn een hoop pensioenfondsen die minder uitkeren of zelfs failliet zijn gegaan. Dan is het tijd om er wat aan te gaan doen. Neem daarom de tijd om zelf te kijken wat de voordelen voor jou zijn als je gaat kiezen voor banksparen pensioen en als je een vaste werkgever hebt, leg je mening dan uit en kom samen tot een oplossing. Het gaat er om dat je ook later nog van je oude dag kunt gaan genieten, dit kan waar worden gemaakt als jij nu jezelf gaat verdiepen in alle mogelijkheden.