Pensioen afkopen

Door | 14 november 2016

Als je gaat scheiden kan er sprake zijn van een pensioen afkopen. Normaal heb je beide recht op de helft van het pensioen wat iemand op heeft gebouwd. Het kan zijn dat zij je uit willen kopen, als dit het geval is dan wordt er voor gezorgd dat het pensioen naar een persoon gaat en dat de ander af kan worden gekocht. Stel dat iemand recht heeft op 1000 euro, dan kunnen zij je een aanbieding doen en zeggen dat je dat bedrag nu krijgt en dat je er dan volledig afstand van doet. Is dat ook iets wat men gaat doen?

Ja zeker, na een scheiding wil men graag volledig los zijn van elkaar daarom kan een pensioen afkopen een goede oplossing zijn. Met een pensioen afkopen kun je helemaal los zijn van elkaar en kun je alles zelf gaan doen, ga daarom zelf kijken wat je mogelijkheden zijn als je gaat scheiden en vergeet het pensioen afkopen niet te regelen.

Als ze je ex partner willen benaderen voor pensioen afkopen, geef dan zijn nummer of adres door zodat zij dat met hen kunnen regelen. Op deze manier heb je er zelf niets meer mee van doen en kan alles onderling worden opgelost. Je kunt ook samen als je nog bij elkaar bent al spreken over pensioen afkopen, je kunt dan samen kijken hoe je dat op wilt lossen. Is er geen sprake van pensioen afkopen dan hoef je hier ook niets mee te doen. Het kan ook zijn dat de een geen interesse heeft in het pensioen afkopen, dan kan dit worden aangegeven en dan wordt er geen bedrag uitgekeerd aan deze persoon. Echter willen de meeste mensen hier wel van mee profiteren, ook al hebben ze er zelf niets voor gedaan, ze kunnen er toch nog een leuk bedrag uithalen.

Kijk daarom goed met de scheiding dat alles goed wordt geregeld en dat je niet zomaar wordt afgekocht met een goedkoop bedrag het kan zijn dat je recht hebt op een leuk bedrag, hier heb je dan wel niets voor gedaan, maar mooi meegenomen toch? Kijk daarom nu wat de voordelen zijn van pensioen afkopen.