Pensioen overzicht

Door | 14 november 2016

Je kunt je eigen pensioen overzicht opvragen en hier eens goed naar kijken, maar ook wanneer je nog aan het werk bent heb je recht op een pensioen overzicht. Het kan zijn dat je die bij de werkgever in kunt kijken, op het internet kunt vinden met je eigen inloggegevens of je kunt hem eens per zoveel tijd per post krijgen. Dit is vaak vooraf al besproken, maar als je tussentijds op de hoogte wordt gehouden kun je ook tussendoor gaan kijken naar het pensioen overzicht, is er meer pensioen bijgekomen? Hoe staat het er voor als je wat ouder bent, krijg je dan voldoende uitgekeerd om rond van te komen of ben je hier nog niet tevreden over? Zorg er voor dat je alle termen van het pensioen overzicht kunt begrijpen, zijn er dingen actief op het formulier die nieuw zijn of die je niet goed begrijpt, zoek dan eens op internet naar de afkortingen en de betekenissen hiervan.

Je kunt ook altijd naar het fonds bellen of naar je werkgever gaan zodat zij het een en ander aan je uitleggen. Dat is namelijk de beste manier om er achter te komen wat de mogelijkheden zijn met jouw pensioen overzicht. Op dit overzicht kun je zelf zien wat je krijgt, ook kun je een schatting maken wat je uit krijgt gekeerd als je stopt met werken. Op veel pensioen overzichten wordt dit al aangegeven en dat zorgt er voor dat jij dus direct een overzicht hebt.

Steeds meer pensioen overzichten staan ook online. Je hebt dan eigen inloggegevens en deze kun je dan gebruiken om je eigen pensioen overzicht te gebruiken, waar je ook bent, je kunt dan je overzicht gebruiken om te zien wat men jou gaat betalen. Wil je eerder stoppen en ben je benieuwd hoeveel pensioen je dan vanaf je 65 jaar uit krijgt gekeerd? Dan kun je hier nu achter komen door de website van jouw fonds te raadplegen. Ga naar jouw pensioen overzicht en beoordeel zelf of dat je tevreden bent met hetgeen je uit gekeerd krijgt. Vergelijk ook eens met een goede vriend of buur met een ander fonds, dan kun je zien waar de meeste voordelen te krijgen zijn.

Lees ook de voorwaarden door, dan kom je er namelijk achter waar dat jij het meeste kunt verdienen en onder welke omstandigheden. Je pensioen moet wel goed geregeld zijn, omdat je hier later mee moet kunnen rondkomen. Je moet een goede oude dag voor jezelf regelen en dat begint met een goed pensioen! Start daar nu mee en bekijk je eigen pensioen overzicht.